Welke uitgaande mailserver moet ik gebruiken?

Dois Webhosting levert bij ieder account een uitgaande mailserver. Deze SMTP-server is te bereiken onder 'mail.uwdomeinnaam.nl'. Deze e-mailserver is te bereiken via de standaardpoort en de beveiligde poort.

De standaardpoort wordt door veel internetproviders geblokkeerd om spam te voorkomen. Deze blokkade heeft tot gevolg dat u de standaardpoort van de mailserver van Dois Webhosting niet kan gebruiken. U bent hierdoor genoodzaakt de SSL-poort te gebruiken, of om de mailserver van uw provider te gebruiken.

Dois Webhosting raadt u aan om voor de eerste optie te gaan en uw e-mail te versturen via de beveiligde verbinding. Op 'Wat zijn de gegevens voor het instellen van mijn e-mailprogramma?' staat hoe u dit in kunt stellen. Wilt u er echter toch voor kiezen om de mailserver van uw internetprovider te gebruiken, dan moet u in de gaten houden dat veel providers geen authenticatie op hun servers vereisen. Mocht authenticatie toch vereist zijn, dan zult u in moeten loggen met de inloggegevens van uw internetverbinding en dus niet de gegevens van Dois Webhosting.

Het betreft hier dus de uitgaande SMTP mailserver en betreft dus alleen e-mail die u verzendt. De inkomende mailserver wordt door alle providers gewoon toegestaan. Werkt het ontvangen van e-mail niet, dan heeft u waarschijnlijk een configuratiefout gemaakt.

Lijst van SMTP-servers

Hieronder volgt een lijst van providers met hun SMTP-server. Zoek uw provider in deze lijst op en gebruik de vermelde mailserver in plaats van de mailserver van Dois Webhosting. Let ook op eventuele mededelingen met betrekking tot authenticatie.

Deze lijst is incompleet en mogelijk verouderd. Staat uw provider niet in deze lijst en werkt de mailserver horende bij uw account niet, zoek dan op de website van uw provider naar de juiste instellingen. Waarschijnlijk heeft u ook een brief van uw provider ontvangen met daarin de gegevens.

Ook als de gegevens niet lijken te kloppen, kunt u het op de site van uw provider kijken. Bovendien zou u kunnen spelen met de authenticatie op de mailserver (aan of uit).

ProviderServerBlokkeert mail Dois WebhostingAuthenticatie vereist
Alice out.alice.nl onbekend ja, gebruikersnaam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het Net mailhost.hetnet.nl ja ja, gebruikersnaam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KPN mail.kpnmail.nl ja ja, gebruikersnaam: naam (zonder @kpnmail.nl)
KPN smarthost.direct-adsl.nl ja ja
KPN Vandaag (Planet) mail.planet.nl ja ja, gebruikersnaam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online smtp.online.nl onbekend nee
Telfort smtp.telfort.nl onbekend nee
Telfort Glasvezel smtp.telfortglasvezel.nl onbekend nee
Tele2 smtp.versatel.nl ja nee
UPC smtp.upcmail.nl ja onbekend
Ziggo smtp.ziggo.nl ja nee
Ziggo (@Home) mail.home.nl ja onbekend
Ziggo (Casema) smtp.casema.nl ja onbekend
Ziggo (Multikabel) smtp.quicknet.nl ja onbekend