Hoe verhuis ik mijn e-mail?

Wanneer een domeinnaam wordt verhuisd naar Dois Webhosting is het in veel gevallen gewenst e-mail die in een mailbox staat die bij de oude provider is aangemaakt ook te verhuizen naar een nieuwe mailbox binnen ons platform. Dit is helaas niet eenvoudig, maar wel mogelijk. De stappen in dit stappenplan kunnen hiervoor gevolgd worden. 

  1. Maak een nieuw e-mailaccount aan binnen het pakket van Dois Webhosting. Dit kunt u doen in DirectAdmin.
  2. Maak binnen hetzelfde mailprogramma een nieuw account aan. Gebruik hierbij de gegevens uit de e-mail met als onderwerp 'Logingegevens voor webhostingaccount domeinnaam' die u van Dois Webhosting heeft ontvangen. U heeft hierbij de keuze tussen POP en IMAP. Wat het verschil is tussen deze twee kunt u lezen op deze pagina.  
  3. U heeft nu twee maal hetzelfde mailaccount in hetzelfde mailprogramma staan, de een maakt gebruik van de dienst van uw oude provider en de ander maakt gebruik van onze dienst.
  4. Selecteer nu in het mail programma alle email die gekopieerd moet worden naar het nieuwe mailaccount en gebruik de functionaliteit van het mailprogramma om deze te kopiëren. Om te voorkomen dat er e-mail verloren gaat als er iets mis zou gaan tijdens het proces kunt u het beste voor kopiëren kiezen en niet voor verplaatsen.
  5. Het mailprogramma zal de geselecteerde email nu kopiëren. Bij een grote hoeveelheid email kan dit enige tijd duren. Na afloop zal de email ook in de nieuwe mailbox staan.
  6. U kunt nu het account dat nog is ingesteld met de gegevens van uw oude provider uit het mailprogramma verwijderen.