Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Dois Webhosting?

1. Backup, backup, backup

Zorg voor een backup van de website, zowel de bestanden als de eventuele database. 

E-mail

Gebruikt u momenteel e-mail via IMAP en/of de webmail van uw huidige hostingprovider? Backup dan ook de e-mail. Dit kan worden gedaan door in uw e-mailprogramma (zoals Outlook of Windows Live Mail) een nieuw POP3 account aan te maken met de gegevens van uw huidige hostingprovider. Indien u uw mail al als IMAP heeft ingesteld zult u nu (tijdelijk) de mail dubbel binnen krijgen. Ga pas als alle e-mail is gedownload of als u reeds gebruik maakt van een POP3 account naar de volgende stap. 

2. Vraag de verhuiscode van de domeinnaam op

Voor alle soorten domeinnamen moet je bij je huidige provider een verhuiscode opvragen. Dit is een soort PIN-code voor de domeinnaam die je nodig hebt om te bewijzen dat je de eigenaar bent van de domeinnaam. Hoe je deze precies op kunt vragen, is afhankelijk van de huidige provider.

3. Opzeggen huidige provider

Zeg de domeinnaam (en eventueel hostingpakket) op per einde contractdatum. Dat voorkomt de verrassing van een ongewenste verlenging. Meestal versnelt een opzegging het verhuisproces, omdat de huidige provider dan op de hoogte is van de verhuizing. Houd echter wel rekening met eventuele opzegtermijnen bij de huidige provider.

Zeg de domeinnaam niet per direct op, anders loop je het risico dat je de domeinnaam verliest of dat deze in een (dure) quarantaine belandt!

4. Vraag een hostingpakket aan

Ga naar de pagina Pakketten en kies uit een van de hostingpakketten. Vul vervolgens het formulier 'Hostingpakket aanvragen' in op dezelfde pagina. 

Vul tijdens het bestelproces een e-mailadres in dat niet gekoppeld is aan de te verhuizen domeinnaam. In geval van problemen kunnen we je dan ook tijdens de verhuizing bereiken.

5. Website en e-mail verhuizen

Nadat het formulier is verzonden worden doorgaans uiterlijk de volgende werkdag de gegevens van uw nieuwe hostingpakket naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. 

Hoe u uw website en e-mail kunt verhuizen kunt u lezen op de pagina's 'Hoe verhuis ik mijn website?' en 'Hoe verhuis ik mijn e-mail?'. 

Wilt u graag hulp bij uw verhuizing? Dois Webhosting biedt een Verhuisservice, waarbij uw complete verhuizing naar Dois Webhosting wordt geregeld. De gehele overstap wordt voor u gedaan, dat scheelt veel werk en u weet zeker dat het goed gebeurt!